Kraniosakral Terapi

Vad är kraniosakral terapi?

 

Kraniosakral terapi är en mjuk, manuell behandlingsmetod där terapeuten har djupgående kunskaper om kroppens uppbyggnad och hur dess strukturer samverkar med varandra i en helhet. Terapeuten är även väl tränad i att med sina händer registrera kroppens vävnads- och vätskerörelser. För att kunna registrera dessa små rörelser måste terapeuten arbeta med ”lätt” hand och inte utöva något kraftigt tryck mot vävnaden.

Vad kan behandlas?

 

En obalans i kraniosakrala systemet kan resultera i koncentrationssvårigheter, humörsvängningar och allmän sjukdomskänsla. Många som provat på kraniosakral terapi upplever en förbättring i kroppens rörelseförmåga, gamla spänningar upplevs minska eller försvinna helt. Terapin kan även användas i förebyggande syfte samt som rehabiliterade och behandlande.

 

Kraniosakral terapi (KST) kan hjälpa och lindra dig med spänningar och värk i huvud, nacke och rygg. Kan även lindra och motverka huvudvärk, migrän, ledbesvär, kronisk smärta, inflammationer, koncentrationsproblem, ADHD och whiplash.

 

Symtom som kan behandlas:

 

*Spänningar / Värk i huvud, nacke, rygg,

 

*Huvudvärk

 

*Migrän

 

*Ledbesvär

 

*Kronisk Smärta

 

*Diffusa smärtproblem

 

*Inflammationer

 

*Stress och utbrändhet

 

*Käkledsproblem

 

*Whiplash skada

 

*Lindra symtom vid MS och reumatism

 

*PMS, Klimakterieproblem

Hur funkar det?

 

Benämningen kraniosakral terapi kommer från de latinska orden kranium (skalle) och sacrum (korsben). Från början omfattade behandlingen den så kallade kraniosakrala mekaniken, vilken består av kraniet och korsbenet och förhållandet till höftben, ryggkotor, hjärnhinnor, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. Tack vare dr Sutherlands gedigna arbete finns idag en förståelse för hur man kan assistera hela människan till ett bättre hälsotillstånd.

Historia

 

Andrew Taylor Still (1828-1917) är mannen bakom osteopati. Kraniosakral terapi har sin grund i denna filosofi. Dr Still upptäckte att han, genom att lägga sina händer på människor, kunder förändra deras fysiologi. Han grundade osteopatin och utvecklade principer som kunde användas för att hjälpa människor till lindring och läkning av olika tillstånd. Still fann att allting i kroppen är förbundet genom bindvävslagren och att vilken störning som helst i något system kommer att påverka de övriga.

 

En av Stills elever var William Garner Sutherland (1873-1954). Sutherland kom i sitt arbete underfund med att där fanns en subtil, förnimbar pendlande och vågliknande rörelse i kroppen. Dr Sutherland använde begreppet ”Breath of Life”. Biodynamiska kraniosakrala terapeuter använder termen primära respirationen eller longtide för att beskriva den rörelse som liknar vår vanliga andning men är mycket långsammare och omfattar hela kroppen. Kraniosakrala terapeuter arbetar med flera lager av rytmer i kroppen, primära respirationen är bara en av dem.

Hej, jag heter Tina, jobbar med KST (KS) sedan September 2012.

Jag tar emot kunder i salongen i Skara, där har vi behandlingsrummet 1tr. ner. 

 

Min utbildning:

 

Just nu går jag en ny grundutbildning igen i 

Göteborg påbörjad 2018, klar år 2020

 

År 2012 gick jag grundkurs i KST

1:an, 2:an & 3:an

Sphenobasilar kurs

Temporal kurs

Nack kurs

Parietal kurs

Embryo kurs

Behandling av Lock Foot Syndromet (LFS)

 

Jag är utbilldad till diplomerad kraniosakral terapeut vid

Nordiska Institutet för Kraniosakralterapi år 2012

 

Ny grundutbildning hos Tranbergsinstitutet i Göteborg klar år 2020


Varmt välkommen att beställa tid 😃

Intressanta länkar.

Behandlingar sker i salongen, en trappa ner

En kraniosakralbehandling innebär att terapeuten placerar sina händer på klienten, vilket ger dem möjlighet att "känna in" de kraniosakrala rörelser. Dessa rörelser orsakas av den fysisk/fysiologisk mekaniken som omfattar skallen med dess fogleder, korsbenet och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. Huvudområdena är skallen (kraniet) och korsbenet (latin: os sacrum), därav ordet kraniosakral.

Kraniosakralterapi kan behandla och lindra bland annat psykisk stress, nack- och ryggbesvär, migrän och kronisk smärttillstånd såsom fibromyalgi.

Kraniosakral terapi är en manuell medicinsk behandlingsform som har sitt ursprung i Osteopati. Terapeuten arbetar enbart med sina händer och med mycket lätt tryck mot klientens kropp för att kunna avläsa olika funktioner i kroppen.

 

Det är en alternativ terapiform där terapeuten främst behandlar fem områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna.

Frisör

KLIPP & FÄRG 

 

Vi utför de flesta hårbehandlingar vi finns här för dig. 

Välkommen till oss!

Öppetider

 

Mån-Tors: 10:00 - 18:00

 

Fredag:     09:00 - 17:00

 

Lördag:     STÄNGT

 

Söndag:    STÄNGT

Adress

 

Hindsbogatan 6,  532 32 Skara

Email: skara@hultmark.com

Tele: +46(0) 511 - 122 99