Slanka-Kokosolja Naturell


Näringsinnehåll – Slanka Kokosolja – Naturell

Energi per 100 g 3700 kJ / 884 kcal
Kokosolja 100% 
Mättade fettsyror 92-93% – Laurinsyra 39-60% 
Enkelomättde fettsyror 3-5% 
Fleromättade fettsyror 2-4% 
Kolhydrater 0 g 
Fibrer 0 g 
Protein 0 g 
Salt 0 g

INNEHÅLL: 
Kallpressad kokosolja

Om kokosolja

Kokosolja är en mycket intressant olja för hälsan, främst tack vare det höga innehållet av laurinsyra (finns även i bröstmjölk), med låg smältpunkt, samt kaprylsyra.

Den är mycket värmetålig, oxiderar inte och tål höga temperaturer 198 °C utan att förändras, vilket beror på att ca 96 % av fettet är mättat (övriga ca 90 %). Kokosolja innehåller olika mängd kopra och finns i olika kvaliteter.

Om Slanka Kokosolja

Högsta kvalité av kokosolja, kallpressad, 99 % pure. Utsökt för mat och bak. Bra fett att steka i. Slanka Kokosolja tål höga temperaturer. Osar inte. Härsknar inte.

• Kokosolja har antibakteriella egenskaper och skapar gynnsam miljö för nyttiga tarmbakterier
• Kokosolja är bra för problem med mage och tarm
• Kokosolja är bra för dig som vill gå ner i vikt och kan bidraga till effektiv viktminskning
• Kokosolja bildar ketoner som ger hjärnan samma effektiva energi som från kolhydrater, men inte de nackdelar som kolhydrater ger
• Kokosolja är en utmärkt energikälla vid viktminskning och träning. Även vid hård träning och tävling har man nytta av energi från kokosolja
• En diet som innehåller kokosolja stödjer omvandlingen av fettsyror till ett optimalt förhållande mellan omega 3 och omega 6.

Slanka Kokosolja kommer som råvara från Indien. Utvinns ur den färska kokospalmens frukt, kopran, det vita i kokosnöten. Den färdiga kokosoljan produceras i Sverige. Kokosolja är ljust gul i naturligt skick. Slanka Kokosolja behåller den ljusgula färgen då den inte är blekt eller härdad. Innehåller 96 %, mättade medellånga fettsyror. Slanka Kokosolja finns med smörsmak eller neutral smak (ej kokossmak) i 500 ml plastburk. Neutral är dessutom bra för hudvård. Smörsmaken är unik och fantastisk i matlagningen!

Förvaring av kokosolja

Slanka Kokosolja härsknar inte och bildar inte transfetter. Lång hållbarhet. Låt kokosoljan stå svalt.

Slanka Kokosolja med Slankas Vikprogram

Slanka Maxi 2 tsk/dag
Slanka Kombi 2 msk/dag
Slanka Balans 2-3 msk/dag
5:2-dieten 2-3 msk/dag under 5-dagarna och 2-dagarna äter du 2 tsk/dag

För effektiv förbränning och ketonbildning – dela upp kokosoljan på 2 – 3 gånger/dag.
Börja med mindre mängd , t ex 1 tsk kokosolja, för att magen ska vänja sig.

Om Slanka

Vår verksamhet är certifierad enligt IP Livsmedel. Det innebär att vi har åtagit oss att följa en rad tuffa regler om livsmedelssäkerhet och spårbarhet. Att kraven uppfylls kontrolleras av ett oberoende certifieringsorgan som i sin tur har granskats av myndigheten SWEDAC. GC-nr 01-25960.

Förvaring

Håller länge då den inte härsknar och inte bildar transfetter. Låt oljan stå framme om du använder den varje dag och vill ha den mjuk. Vill du ha den hård, eller inte använder så ofta, bra med sval förvaring (<18° C). Övergår från fast till flytande form vid 27-28° C. Bästföredatum 2 år (den går att ha hur länge som helst).

Hur mycket ska jag ta?

Slanka Maxi 2 tsk/dag
Slanka Kombi 2 msk/dag
Slanka Balans och 5:2-dieten 2-3 msk/dag

För bästa förbränning och ketonbildning – dela upp oljan på 2 – 3 gånger/dag. Börja med mindre mängd, t ex 1 tsk, för att magen ska vänja sig.

Mer om kokosolja

En diet som innehåller kokosolja stödjer omvandlingen av fettsyror till ett optimalt förhållande mellan omega 3 och omega 6.

Kokosolja är en mycket intressant olja för hälsan, främst tack vare det höga innehållet av laurinsyra (finns även i bröstmjölk), med låg smältpunkt, samt kaprylsyra.

Slankas kokosolja utvinns ur färska kokospalmens frukt, kopran, det vita inuti kokosnöten. Kokosolja är ljust gul i naturligt skick. Slankas kokosolja behåller den ljusgula färgen då den inte är blekt eller härdad.
Den är mycket värmetålig, oxiderar inte och tål höga temperaturer 198°C utan att förändras, vilket beror på att ca 96 % av fettet är mättat (övriga ca 90 %). Kokosolja innehåller olika mängd kopra och finns i olika kvaliteter. Slanka Kokosolja  har certifiering mot IP Livsmedel.

Frågor om Slankas Kokosolja

För det 1:a så sker endast en pressning av kokosolja. Det betyder att när man använder ord som Virgin och extra Virgin så är det kvalitetsmärkning för olivolja. Har inget med kokosolja att göra. Eller så kan säga att all kokosolja som inte är torkad först, är extra Virgin så även Slankas. Vet du att torkad kokos måste först extraheras med t.ex. bensen? 

1
All kallpressad olja är ljust gul, eller åt det gröna hållet, även Slankas. Inte vit.

2
Ja vår olja silas och filtreras många gånger, för att få bort alla kokosrester. Det lyckas till 99%.
Den upphettas inte och deodriseras inte för att ta bort smaker. 
Detta är en vanlig metod för att rena fina oljor, även icke matoljor.

3
Slanka har en REN olja, utan rester, som är perfekt att använda till ALL matlagning, istället för smör, margarin och andra oljor. 

4
Slankas olja är den enda som har lyckats IP Livsmedels certifiera sig.
Det betyder att även produktionen är kontrollerad av en statlig myndighet. 
Och att det är den enda oljan idag som får stå i mejerihyllan. 

5
Vi har fått prov på en vit kokossmakande olja, men när vi fick höra vilken process den måste genomgå backade vi, samt att den hade inte klarat kraven för IP Livsmedel. 
En viktig sak: man kan ha i 2% av något annat innehåll, vad som helst, det behöver inte deklareras.
Vilket inte Slanka har.

6
Nej det finns ingen palmolja i den. 

7
Slankas olja är i en egen division där vi har högsta kvalitet på olja utan rester.

8
Smakar olivolja oliver, smakar rapsolja raps, smakar majsolja majs?

9
Det är möjligt att det finns något matfusk när det gäller kokosolja, men i så fall får du leta efter det någon annanstans, för det finns inte i vår olja.

Tips på mer information om kokosolja:

Till webshopen


 

Näringsinnehåll – Slanka Kokosolja – Naturell

Energi per 100 g 3700 kJ / 884 kcal
Kokosolja 100% 
Mättade fettsyror 92-93% – Laurinsyra 39-60% 
Enkelomättde fettsyror 3-5% 
Fleromättade fettsyror 2-4% 
Kolhydrater 0 g 
Fibrer 0 g 
Protein 0 g 
Salt 0 g

INNEHÅLL: 
Kallpressad kokosolja