Johans berättelse

Hej.


Mitt namn är Johan Thunberg och är 23år gammal i skrivande stund. (2011)

Jag bor med min sambo i Tibro och vi väntar för närvarande vårt första barn. Min övervikt har jag haft hela livet, hur mycket jag än sportade och lekte som barn var jag alltid större än alla andra. Jag var mycket överviktig när jag gick in i vuxenlivet. Min stora last var godis och andra sötsaker, kunde aldrig få nog av dem.
Jag försökte flera gånger att dra ner på sötsakerna men det funkade aldrig riktigt för mig. Hade väl ett för stort behov av socker. Min vikt blev ju därför lidande.

När jag fick reda på att jag skulle bli pappa så kände jag att nu är det dags att ta tag i min vikt. Jag kände att ja inte ville att mitt barn skulle växa upp med en överviktigt pappa som inte orkar leka. Så jag kollade runt på nätet efter något bra sätt att gå ner i vikt på. Men jag visste ju att jag inte bara kunde fortsätta äta för sötsuget skulle då bli för stort och det skulle inte jag klara av.
Det visste jag redan, så "äta rätt dieter" var inte rätt väg att gå för mig.

Hittade efter lite letande Slanka, hade ju hört talas om Cambridge innan. Men Slanka var ju svenskt samt utan soja, nötter och aspartam så det kändes mer rätt.

Slanka kändes som det rätta för mig för det skulle vara som en riktig avgiftning. Valde alltså att börja med en Slanka Maxi diet. Läste mycket innan jag började, läste om första veckan att den skulle vara j kunna vara jobbig m.m. Den 13/9 -11 började jag min diet, jag vägde då in mig på 122,3kg samt 128cm i midjan.

Jag hade förhoppningar på att jag skulle kunna tappa det värsta och sen träna bort resten. När jag började var jag ju helt inställd på att jag skulle få kämpa hårt och att första veckan skulle bli riktigt jobbig. Men när första veckan hade gått och jag såg tillbaka på den så hade den inte varit ett dugg jobbig.

Det hade faktiskt gått mycket lättare än jag trodde. Efter första veckan hade jag förlorat 5,2kg och 3cm i midjan. Det här tyckte jag var riktigt roligt. Veckorna flöt på och jag gick ner i vikt vissa veckor mer än andra. Men en sak som jag upptäckte var att man känner aldrig riktigt att man går ner i vikt när man är uppe i dieten.
I alla fall gjorde inte jag det, jag antar att jag var så fokuserad. Hade ju inte riktigt bestämt mig hur många veckor jag skulle hålla på, men efter 6veckor bestämde jag
mig för att köra på i totalt 8veckor. Så det var två veckor kvar. Efter 8 veckor på Slanka Maxi hade jag tappat 24,3kg samt 19cm i midjan. Jag var överlycklig.
De sista 2veckorna var jobbigast, för då hade man ställt in sig på att börja äta om 2veckor. Då blev det lite jobbigt men det var bara att kämpa på så klarade man det.

I skrivande stund går jag på min 2 upptrappnings vecka, det går hur bra som helst. Jag har inte det minsta sötsug och jag älskar att äta igen :) En sak som verkligen har hjälpt mig under den här "långa" perioden är att, om man börjar tänka på sötsaker eller mat försök inte att ta bort tanken för då hålls den kvar längre.

Omfamna tanken och tänk dig att det skall du äta när du väl börjar äta igen, tankarna på mat
försvinner mycket fortare då. Detta funkade i alla fall riktigt bra för mig.

PS. Glöm inte ta före och efter bilder så du verkligen ser hur mycket du har gått ner. Man känner det inte riktigt själv DS

Med vänlig hälsningar Johan Thunberg

November 2011

Till webshopen